Aanmelding en Behandeling

Aanmelden

Je kan je aanmelden als je een geldige verwijsbrief hebt voor de Basis GGZ, meestal via je huisarts of de praktijkondersteuner-ggz (poh-ggz). Je huisarts weet wat er op de verwijzing moet staan. Ook kan je huisarts of praktijkondersteuner je verwijzen via zorgdomein. Via de aanmeldknop kom je in het beveiligde aanmeldformulier van James Software.

Je kan je ook aanmelden voor behandeling zonder verwijzing, je behandeling wordt dan niet vergoed door de zorgverzekeraar.


Nadat je je gegevens hebt ingevuld, wordt er telefonisch contact met je opgenomen. We bespreken dan ook of je het prettig vindt om tijdens de wachttijd middels een e-healthprogramma (online zelfhulpprogramma) alvast een start te maken en algemene tips en handvatten te krijgen. 

Intakegesprek

In het intakegesprek brengen we samen je klachten en hulpvraag in kaart brengen; neem de verwijzing en een identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of Rijbewijs) mee. Als na het intakegesprek blijkt dat je klachten en hulpvraag passend zijn binnen de Basis GGZ, dan plannen we vervolgafspraak in.


Er volgt dan een behandelplan waarin beschreven staat wat er aan de hand is, de diagnose, de doelen en hoe we hier aan gaan werken. Dit wordt met je besproken en als je hiermee akkoord bent, plannen we de afspraken verder. Dit kunnen gesprekken op de praktijk of via videobel zijn, die 45 minuten duren, maar ook online behandeling (e-health) of een combinatie. Regelmatig bespreken we het verloop. Indien je toestemming geeft, ontvangt je verwijzer na afloop een terugkoppeling van het verloop van de behandeling. 


Behandeling

Behandeling is gericht op verminderen van je klachten, maar ook op het vergroten van je vaardigheden om met moeilijkheden om te gaan. Doel is dat je weer op eigen kracht verder kan. De zorgstandaarden van GGZ Nederland zijn het uitgangspunt van de behandeling, ook op thuisarts.nl kan je deze lezen. We werken met behandelmethoden die wetenschappelijk bewezen zijn, afgestemd op jouw klacht en hulpvraag. Je kan naar de praktijk komen, maar videobellen of behandeling middels e-healthmodules (vormen van online consult) van Therapieland kan ook onderdeel zijn van het behandelplan. 


De LVVP heeft een folder “Wat u moet weten als u in behandeling gaat bij een vrijgevestigde psycholoog of psychotherapeut”, deze kan je downloaden.


Afspraken plannen, verzetten of annuleren

Dit kan via de mail of via 06 42 39 74 08.

Share by: